Industrie

Machinebouw en procesoptimalisatie voor de industrie

Een efficient en veilig productieproces staat in de industrie voorop. Machines die haperen zorgen niet alleen voor vertraging, maar leveren ook nog eens gevaarlijke situaties op. Als er dan geen goede handleidingen beschikbaar zijn of de storingsmeldingen zijn onleesbaar, dan is de frustratie compleet en kunnen de bedrijfsdoelen serieuze schade oplopen.

Met de machines en opstellingen van HAIO machinebouw is deze frustratie verleden tijd. We kijken altijd verder naar de achterliggende problemen en passen onze oplossingen precies in uw proces in.

Gasinstallatie robotlassen bij NAM
Robotlassen compressiebuis NAM locatie

Specialistische reparatie en onderhoud voor de industrie

Soms moet een complete installatie worden afgekeurd of vervangen omdat er slechts één onderdeel niet meer functioneert of niet meer voldoet aan bijvoorbeeld nieuwe veiligheidseisen. Dit is ontzettend kostbaar omdat niet alleen de oude installatie moet worden gesloopt en vervangen, maar tijdens de operatie ligt ook nog eens de productie stil. Daarnaast is het extra zuur wanneer het onderdeel alleen maar niet vervangen kan worden omdat het op een moeilijk bereikbare plek is geinstalleerd.

HAIO machinebouw bedenkt graag oplossingen voor dit soort vraagstukken. Door de unieke combinatie van expertise op het gebied van machinebouw, ontwerp en robotica kan HAIO deze oplossingen bedenken en uitvoeren. Bijvoorbeeld het robotlassen van een afsluitklep diep in een boor installatie, of het ontwerpen en installeren van een speciale afvoer voor heliumgassen bij een MRI-installatie.