Ombouwen Agrifac ZA215 tot driewieler

De ZA215EH die wij vermaakt hebben tot driewieler is van Jan Voshart Groningen laatste model bouwjaar 1999. Het rooien met de omgebouwde bietenrooier maakt dat het bietenrooien ook door kan gaan onder minder gunstige omstandigheden. Zoals in het filmpje ook goed te zien is.

Voor het ombouwen van de Bietenrooier Agrifac ZA215 hebben we eerst een ontwerpplan gemaakt en deze in een 3D tekenprogramma uitgewerkt. Vervolgens is de bietenrooier bij ons binnengebracht en zijn we gestart met demontage. Belangrijk hierbij was dat alle koppelingen en aanwezige electra bleven werken, ook bij de nieuwe opbouw. Ook moet het voertuig zijn balans behouden en blijven voldoen aan alle veiligheidseisen.

Na opleveren was de klant zeer tevreden, het rooien kan nu plaatsvinden in alle weersomstandigheden!

Heeft u ook machines of voertuigen die nét niet doen wat u wil? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

“Er werd gerooid met een Agrifac LightTraxx en de bieten werden overgeladen met een omgebouwde Agrifac ZA215. Het resultaat: de kiepers blijven op de weg, geringe insporing op het land en het bieten rooien kan doorgaan ook onder mindere omstandigheden.”

Loonbedrijf Voshart Stedum en Veltman Warffum

Lees ook het artikel op Akkerwijzer.nl over deze bijzondere combinatie: https://www.akkerwijzer.nl/artikel/128384-video-bieten-van-het-natte-land-met-omgebouwde-agrifac-za215/

© 2024 HAIO machinebouw

Foto’s ombouw Agrifac ZA215

Fotoimpressie van het ombouwen van de Agrifac Bietenrooier ZA215 tot een driewieler.